Jamstack Conf Virtual

Op 6 October 2020 volgde ik het Jamstack Conf evenement hosted door Netlify. Dit evenement had een duur van +-7u en het doelpubliek was iedereen met interesse in Jamstack.

#

Om 18u onze tijd begon het evenement op het platform Hopin met een verwelkoming van de CEO en mede-oprichter van Netlify Matt Biilmann. Hij startte dat 2020 een moeilijk jaar is geweest door de pandemie. Daardoor is the Jamstack Conf voor de 2de keer virtueel in plaats van op locatie in San Francisco.

#

Hij heeft uitleg over Jamstack in het algemeen en hoeveel interesse er in is. Daarna introduceert hij de volgende generatie van Netlify Edge en geeft hij uitleg over Netlify Edge Handlers, Netlify functions en Netlify background functions.

#

Verder legt hij nog kort uit hoe je de bovenstaande zaken moet gebruiken en hoe simpel dat allemaal is.

#

Hij sluit af met te zeggen dat ze dit doen omdat ze allemaal groot geloof hebben in het web en ze het een nog betere en sterkere plaats willen maken om te publiceren en te creëren.

#

Leveraging the Jamstack for Rapid Response Campaigns

Rhonda Friberg, Alison Abreu-Garcia

#

Deze 2 vrouwen vertellen over hoe de ACLU de Jamstack heeft gebruikt om de ervaring van ontwikkelaars te verbeteren, de doorlooptijd te verkorten en indrukwekkende digitale ervaringen te bieden voor campagnes voor snelle respons ter verdediging van onze burgerrechten.

#

Teespring’s Journey to Jamstack

Rick Takes

#
Deze talk gaat over hoe Teespring omging met de snelle groei van hun bedrijf gebruikmakend van de Jamstack.

#

In Search of Jamstack Search

Dawid Gaweł

#

In deze talk navigeert Dawid ons door verschillende Jamstack-zoekrecepten en verkend de grenzen van pre-rendering. Hij toonde hoe je de juiste oplossing kiest en hoe je dynamische delen van uw website in het algemeen benadert.

#

Oh, the scripts we’ll load!

Tim Kadlec

#

In deze talk werd bekeken hoe je JavaScript op een pagina kunt laden en de hoeveelheid aan manieren waarop deze eenvoudige taak uw prestaties kan beïnvloeden.

#

DNF

#

Ik heb niet het volledige evenement bijgewoond. Al snel werd me duidelijk dat dit evenement niets voor mij was. Ik verloor heel snel mijn concentratie bij deze talks en kon er niet echt iets uit leren. Daardoor heb ik beslist het evenement vroegtijdig te verlaten. We hadden het in de lessen van Cloud and Internet of Things kort over Jamstack gehad maar ik kon de link niet meteen leggen. Ik heb beslist om dit evenement toch op mijn blog te laten staan omdat negatieve ervaringen er nu eenmaal bijhoren.

#